Overslaan en naar de inhoud gaan
Midterm event bulkt van de biodiversiteitsinitiatieven

Midterm event bulkt van de biodiversiteitsinitiatieven

Wat gaat het snel. Interreg-project 2B Connect is intussen al halfweg. Tijd om de eerste praktijkervaringen te delen en dieper in te gaan op thema’s zoals ecologisch groenbeheer, parkmanagement, natuur als innovatie en inspirerende initiatieven. Daartoe organiseerde 2B Connect op 26 juni 2017 een midterm event in het Leuvense Provinciehuis van de provincie Vlaams-Brabant.

Een 100-tal Belgische en Nederlandse bedrijfsleiders, parkmanagers, (landschaps)architecten, academici, groenbeheerders, NGO’s en beleidsmakers kregen tijdens het 2B Connect midterm event een update van belangrijke terreinrealisaties binnen het project. Ze deelden er ervaringen over biodiversiteit en leerden via infosessies bij over tijdelijke natuur, ecologisch parkmanagement, groen- en landschapsbeheer, natuur in een stedelijke omgeving, enz. Toonaangevende bedrijven Toyota Europe, Dow Benelux, Yara en Sibelco vuurden de deelnemers van het midterm event aan met tal van eigen concrete maatregelen om de natuur te verhogen op het bedrijfsterrein.

Enkele hoogtepunten van het 2B Connect midterm event:

  • Recreatie, werkomgeving en groen vormden de onderwerpen van een excursie langs het Leuvense park Belle-Vue, het spoorwegtalud met de omliggende aangename, groene werkomgeving en de oude Philipssite. Tijdens de wandeling stond 2B Connect ook stil bij het natuurvriendelijk beheer van de begraafplaats van Leuven.
  • Hoe gaan bedrijven Toyota, Dow Benelux, Sibelco en Yara te werk met biodiversiteitsmaatregelen en waarom?
  • Natuur als innovatie en groene oplossingen voor frequente problemen. Oplossingen voor bedrijf én natuur.
  • Welke kansen liggen er voor parkmanagement om te werken aan een natuurlijke uitstraling van het bedrijventerrein?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van tijdelijke natuur voor zowel bedrijven en de natuur zelf?

Ontluikende interesse of nood om dieper in het thema biodiversiteit te graven?

Bekijk het volledige dagprogramma of de presentaties.