Overslaan en naar de inhoud gaan
Gemeente Terneuzen geeft startschot werken Koegorspolder

Gemeente Terneuzen geeft startschot werken Koegorspolder

Gemeente Terneuzen geeft biodiversiteit in de Koegorspolder een impuls. Tevens wordt daar een
waterberging gerealiseerd. Het initiatief maakt onderdeel uit van het project 2B Connect dat ten doel heeft bedrijventerreinen te vergroenen. In Zeeland zijn Stichting Landschapsbeheer Zeeland en de ZMf (Zeeuwse Milieufederatie) verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten. Wethouder Ben van Assche van gemeente Terneuzen onthulde op maandagochtend 8 oktober het informatiebord en presenteerde de plannen.

Wethouder Ben van Assche: ‘Het combineren van functies is belangrijk. Zo biedt de Koegorspolder kansen voor natuur én waterberging.’ Komend jaar worden er waterpartijen gegraven met flauwe oevers, die zorgen voor extra natuur en extra waterberging om overstroming te voorkomen. Daarnaast zijn er bloemrijke graslanden en -stroken ingezaaid en zijn er diverse streekeigen landschapselementen aangelegd als vogelbosjes, een hoogstamboomgaard, poelen, knotbomen en laanbomen.

‘De knotwilg biedt een woonplek voor de steenuil, in de gegraven poelen kunnen amfibieën als de kamsalamander huizen en de laanbomen zijn voor vleermuizen een geschikte woonplek en trekroute’, aldus Rudie Geus van Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Ook zijn er diverse oude fruitrassen aangeplant en is er een wandelroute aangelegd, dus als het fruit rijp is, proef dan gerust een appel, peer, pruim of noot.