Overslaan en naar de inhoud gaan
2B Connect slaat de vleugels uit

2B Connect slaat de vleugels uit

Op donderdag 9 juni 2016 plantte het Interreg-project ‘2B Connect’ een eerste zaadje in de hoofden van ondernemers: meer biodiversiteit op bedrijfsterreinen biedt kansen. Het startevenement op de Automotive Campus in Helmond bleek daartoe een ideale gelegenheid.

2B Connect staat voor het samenbrengen van bedrijven en biodiversiteit. Tijdens het startevenement maakte het deze ambitie meteen helemaal waar. Na een boeiende informatieve ochtend over het project en hoe bedrijven en planten en dieren elkaar versterken, trapten een 100-tal geïnteresseerde ondernemers, milieuadviseurs, onderzoekers, beleidsmakers en 19 projectpartners samen officieel het project af.

Als openingshandeling onthulden twee wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden en de voorzitter van het Huis van de Brabantse Kempen een werfbord en hingen vervolgens een uilenkast op. In de namiddag wisselden de deelnemers via meerdere workshops en excursies concrete ideeën uit. Hoe maak je bedrijven warm om te kiezen voor biodiversiteit? Welke mogelijkheden dienen zich aan bij het ontwerp van een bedrijventerrein, als je rekening houdt met biodiversiteit? Hoe kan je pesticiden vermijden? Wat zijn de kansen en mogelijke nadelen voor je bedrijf? Daarmee is de kruisbestuiving alvast gestart.