Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleiding Biodiversiteit en Bedrijven

Schrijf u in voor de masterclass of kennisdagen

Heeft u kennis van ecologie, een vlotte pen en heeft u affiniteit met het bedrijfsleven? Of wilt u vanuit uw ecologische kennis samenwerken met het bedrijfsleven? Bent u benieuwd hoe u bedrijven kunt motiveren om concreet te werken aan biodiversiteit? Dan is de gratis opleiding Biodiversiteit en Bedrijven iets voor u!

Afhankelijk van uw ervaring, professionele achtergrond en interesse, kunt u kiezen voor:

 • een vijfdaagse masterclass Adviseur Biodiversiteit en Bedrijven, inclusief een stageopdracht. Na afloop kunt u bedrijven stap voor stap helpen om biodiversiteit op te nemen in hun managementsystemen en om het bedrijventerrein biodivers in te richten. Daarbij heeft u aandacht voor de kansen voor bedrijf én natuur.

OF

 • één of twee kennisdagen en/of een terreinbezoek. Hiermee verdiept u zich kort in enkele aspecten, zonder dat u de ambitie heeft om zelf als technisch adviseur met bedrijven aan de slag te gaan. U bent vrij om deel te nemen aan een kennisdag of terreinbezoek, of om aan de volledige drie dagen deel te nemen.

  Wat mag u verwachten?

  Bedrijven en biodiversiteit. Tot voor kort leek dit een onmogelijk huwelijk. Tot voor kort dus, want almaar meer voorlopers nemen het voortouw en tonen het tegendeel. Twee kennisdagen en een terreinbezoek aan bedrijven die werk maken van biodiversiteit, wakkeren de liefde voor biodiversiteit op bedrijventerreinen vast ook bij u aan. De eerste verloving is een kwestie van tijd. Gegarandeerd.

  De kennisdagen en het terreinbezoek staan open voor iedereen die professioneel regelmatig samenwerkt met bedrijven of werkt aan biodiversiteit: ambtenaren, bedrijfsleiders, parkmanagers, beleidsmakers, architecten, groenaannemers, enz.

  Kennisdag - 9 mei 2017: een dag vol goede voorbeelden. Robbert Snep (Alterra) en Rollin Verlinde (Inverde) tonen aan de hand van bijzondere voorbeelden aan hoe biodiversiteit en bedrijven samengaan. Wat maakt biodiversiteit op een bedrijventerrein tegelijk specifiek en bijzonder? Louis Verbruggen (MVO-consultant) sluit de kennisdag af met een stukje over taal: verstaan bedrijven en natuur mekaar wel? Hoe stem je beide op elkaar af?

  Kennisdag - 23 mei 2017: dag van het praktisch werken. Jan Van den Berghe (SPK) en Patrick De Bodt (Natuurinvest) staan stil bij hoe u een bedrijf kan aanspreken om te werken aan biodiversiteit. Denk daarbij aan de juiste kennis en communicatie en hoe die twee tegemoet komen aan de specifieke noden van een bedrijfsleider.

  Terreinbezoek – 13 juni 2017: dag van het inspirerend voorbeeld. We gaan samen op bezoek bij een bedrijf (Shell of Heineken, onder voorbehoud) dat al jaren inzet op biodiversiteit, met prachtige resultaten overigens. Zin in orchideeën?